posted by admin on sie 4

Dzięki uprzejmości HawkinsBrown Regeneracja Peabody s St John s Hill Estate w południowym Londynie, zaprojektowana przez HawkinsBrown, otrzymała niedawno pozwolenie na budowę.
Plan główny ponownie integruje witrynę z jej najbliższym otoczeniem.
Nowa aleja dla pieszych łącząca stację ze wspólnym to dwa publiczne place: jeden w centrum programu, drugi naprzeciwko stacji.
Centralny plac zapewnia dużą przestrzeń publiczną aktywowaną przez centrum społeczności.
Wniosek złożony do londyńskiej gminy Wandsworth wymagał ścisłej konsultacji z mieszkańcami, wieloma innymi lokalnymi grupami oraz lokalnymi władzami.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Położony obok stacji Clapham Junction na 2,27 ha, wzgórze St.
John s Hill jest ograniczone czterema różnymi kontekstami: stacja na północ, edwardiańskie tarasy i centrum miasta na wschodzie, Wandsworth Common na południu i 30-metrowy torów kolejowych na zachodzie.
Istniejące otoczone murami 5-piętrowe osiedle z 353 domami zbudowanymi w latach 30-tych zostanie zburzone i zastąpione rozwojem obejmującym: Dzięki uprzejmości HawkinsBrown – 527 nowych domów w mieszance 1, 2, 3 i 4 pokojowych apartamentów – 569 m2 komercyjnych lokali – Nowe centrum społeczności o powierzchni 530 m.
z kawiarnią, salą klubową, salami konferencyjnymi, salami do nauki i funkcjami dostępnymi dla mieszkańców osiedla i szerszej społeczności – 13 600 mkw.
Ogólnodostępnej, wspólnej prywatnej i prywatnej otwartej przestrzeni, która priorytetowo traktuje pieszy , w tym zapewnienie nowej publicznej trasy łączącej stację Clapham Junction z Wandsworth Common.
Budynki w ramach nowego programu mają wysokość od 4 do 12 kondygnacji, zbudowane głównie w cegle jako kolekcja budynków o indywidualnej tożsamości, co kontrastuje z istniejącą estetyką posiadłości.
Położenie, wysokość i masa budynków odpowiadają i zależą od różnych lokalnych kontekstów.
Budynki przy edwardiańskich tarasach na wschodzie mają 4 kondygnacje, a 8-12 pięter na zachodzie, z widokiem na tory kolejowe.
plan na placu Plac naprzeciwko stacji jest ograniczony komercyjną przestrzenią na parterze dla sklepów, kawiarni i restauracji, tworząc centrum miejskie przy wejściu do inwestycji.
W całym systemie ponad 50% domów (279 mieszkań) będzie dostępnym czynszem socjalnym i lokalami pośrednimi oraz 249 lokalami do prywatnej sprzedaży.
Wszystkie lokale mieszkalne spełniają przyzwoite standardy domowe i kodeks dla domów zrównoważonych na poziomie 4.
System obejmuje kilka działań na rzecz efektywności energetycznej, w tym lokalny system grzewczy i panele fotowoltaiczne na dachach.
Plan główny zostanie zbudowany w trzech fazach, jak tylko zostaną przyznane ostateczne zatwierdzenia, a pierwsza część projektu zostanie opuszczona.
[patrz też: ogranicznik przepiec, domy z płyt betonowych, pozwolenie na budowę dokumenty ]

Tags: | |

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: domy z płyt betonowych ogranicznik przepiec pozwolenie na budowę dokumenty