posted by admin on lis 1

Dzięki uprzejmości LOOK Architects, LOOK Architekci, we współpracy z Surbana International Consultants, przedstawili zwycięską propozycję projektu dla Singapore University of Technology and Design.
S (SUTD) nowych mieszkań studenckich i obiektów sportowych, przewidując strukturę przestrzenną, która obejmuje kreatywną wolność i możliwości .
Rysując równoległość do tradycyjnego chińskiego malarstwa (pusta przestrzeń jest uważana za element przestrzenny dzielący równe, jeśli nie większe, znaczenie jako solidna figuracja), puste przestrzenie są postrzegane jako przestrzeń do rozwoju wyobraźni.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Ten wymiar.
Energizowanych pustek.
w podejściu do projektowania manifestuje się jako ścieżka peek-a-boo wspólnych przestrzeni wzdłuż wspólnych korytarzy bloków hostelowych.
orkiestracja przestrzeni wielorazowego użytku do swobodnej wymiany.
W skali makro perforacje w 12-piętrowych blokach hostelowych są strategicznie rozmieszczone, aby umożliwić zwiększony ruch powietrza przez masę budynku, pasywny środek kontroli środowiska, który promuje naturalną wentylację poprzez jednostki mieszkalne.
mieszkania studenckie 01 Eksponowanie innowacyjnej morfologii obudowy, modułowość modułów studiów licencjackich, magisterskich i wydziałowych umożliwia różne permutacje pomieszczeń w obrębie bloków hostelu, wprowadzając elastyczność i skalowalność do struktury przestrzennej.
Iteracje jednostek mieszkalnych są połączone ze sobą w celu utworzenia wydłużonych bloków liniowych połączonych krętymi szlakami peek-a-boo .
Obudowa studencka 02 Kręgosłup, łączący akademicką, mieszkaniową i sportową część kampusu, jest skuteczny w utrzymaniu niskiego śladu węglowego, umożliwiając bezproblemową łączność na piechotę, bez potrzeby korzystania z autobusów wahadłowych kursujących po sieci dróg kampusowych.
Otwarte przestrzenie między budynkami.
przez co obejmuje kręgosłup życia edukacyjnego.
są bujnie zaprojektowane, mile widziane wytchnienie dla członków wydziału i studentów pędzących przez ich codzienne gorączkowe harmonogramy.
Ekspansywny staw biologiczny w krajobrazie służy jako zlewnia zbierająca deszczówkę i spływ powierzchniowy w celu nawadniania krajobrazu.
budowanie wydziału Za kultową formą kompleksu sportowego kryje się troska o zrównoważenie środowiskowe, o czym świadczy podwójna fasada.
Zewnętrzne, fasetowane, rozszerzone panele z siatki rozpraszają światło dzienne przechodzące przez oszkloną fasadę, co zapewnia wysoki stopień wizualnej porowatości bez oślepienia.
Kolejne badanie konstrukcyjne dotyczące złożoności wynikające z modułowości, otoczki z siatki fasetowej składa się z odmian pojedynczego modułu podstawowego.
Jasne, równomiernie oświetlone wnętrza kompleksu sportowego oferują przyjemne środowisko do korzystania z zajęć rekreacyjnych, a widoczność tej aktywności z zewnątrz budynku tworzy niepowtarzalny charakter kampusu.
model 01 Architekci: LOOK Architekci Pte Ltd, we współpracy z Surbana International Consultants PteLtd Inżynier C & S: Parson Brinckerhoff Pte Ltd Inżynier M & E: CPG Consultants Pte Ltd Inspektor ds.
ilości: CPG Consultants Pte Ltd Klient: Singapore University of Technology and Design Area Area: 74 928 m .
Powierzchnia brutto: 74 928 m.
Status: W trakcie budowy
[podobne: dombud siemianowice, domy prefabrykowane, przenikanie ciepła ]

Tags: | |

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: dombud siemianowice domy prefabrykowane przenikanie ciepła